Insight

Knowit Insight er et av de sterkeste kompetansemiljøene på digital transformasjon i Norden. Vi som jobber her er sultne på å lære og liker å dele kompetansen vår – både med kolleger og omverdenen.

Insight

Strategi OKR Målstyring

Fire fallgruver med OKRs - Slik håndterer du de

Synes du Objectives & Key Results (OKRs) er utfordrende? Da er du ikke alene. Alle virksomheter som har hatt suksess med bruk av OKRs har møtt ulike utfordringer og feilet flere ganger på veien. Det er nemlig mange potensielle fallgruver ved innføring og bruk av OKRs.

I dette tredje innlegget i vår artikkelserie om OKRs vil vi presentere førstehånds erfaring fra vårt arbeid med OKRs. Vi vil beskrive fire eksempler på fallgruver fra virkeligheten, hvilke tiltak som ble iverksatt for å overkomme disse og hvilken effekt tiltakene hadde. For å illustrere hvor ulike fallgruvene kan være, har vi valgt konkrete erfaringer på tvers av fire ulike kategorier; (1) Utforming, (2) Innføring, (3) Oppfølging og (4) Skalering av OKRs.

 


Medarbeiderreisen OKR Hybride organisasjoner

Hvor konkurransedyktig blir din virksomhet?

Tidligere i år skrev jeg en artikkel om viktigheten av å ha en plan for «den nye normalen» til høsten. I blogginnlegget viste jeg til Oslo Met som rapporterte at 70 % ønsker å holde på den fleksible arbeidshverdagen og McKinsey som sier at 30 % av arbeidstagere vil bytte jobb om fleksibiliteten forsvinner. I en global undersøkelse gjort av EY er tallet knyttet til jobbskifte på over 50 %. HR Norge gikk i mai ut med en undersøkelse de hadde gjort blant norske HR Direktører og sjefer, hvor knappe 10 % svarer at de er bekymret for å miste attraktiv arbeidskraft.


Strategi OKR Målstyring

Syv kriterier for å lykkes med innføring av OKRs

Det finnes utallige bøker, artikler og presentasjoner som definerer hva OKRs er og hvorfor det skaper verdi for organisasjonerI vårt første innlegg denne artikkelserien om OKRs, publisert tidligere i vår, presenterer vi den viktigste innsikten om dette fra eksisterende kilder, kombinert med våre egne erfaringerpå en kortfattet og enkel måte. 

Les vårt første innlegg i artikkelserien om OKRs her


Medarbeiderreisen OKR Hybride organisasjoner

Den nye normalen – Tenk om konkurrentene dine løper fra deg!

Perioden med nedstenging har vært lang og vond for mange, men nå begynner vi så smått å se lys i enden av tunnelen. Vi gleder oss til å gå tilbake til normalen. Dog for mange vil det heller være snakk om en ny normal heller enn den arbeidshverdagen de hadde før 12. mars 2020.


Strategi OKR Målstyring

OKRs - derfor bør det være på din virksomhets agenda

Alle virksomheter har et mål om å utrette noe spesifikt. Ledere og ledergrupper bruker mye tid og ressurser på å forme missions & visions, stategier og planer for å realisere målet. Likevel opplever vi at det er et betydelig forbedringspotensial i å faktisk definere tydelige mål, samt legge til rette for oppfølging av fremdrift og milepæler underveis.