Skip to content

Strikker for et varmere samfunn

Strikkekampanjen oransje skjerf har blitt arrangert over hele landet de siste 10 årene, som et symbol på ønsket om et varmere og mer inkluderende samfunn. I år fungerer strikkedugnaden litt annerledes, og Kirkens Bymisjon har oppfordret til å bruke plaggene eller gi dem bort til en god venn, for å sette søkelys på ensomhet.

Kirkens Bymisjon

Knowit har delt ut strikkekit og donerer 500,- per ansatt som strikker, til kampanjen Gled en som gruer seg til jul. Hvis du ønsker å bidra til at noen som trenger det får varme måltider og gode steder å oppholde seg i vinterkulda, kan du donere til kampanjen her.

"Julen er en gledens tid. Men også kontrastfylt. Tradisjonene er sterke, gleden er stor — men ikke for alle. For mange er julen en tid full av kjære tradisjoner. Familie, raushet og måltidsfellesskap er ord som beskriver julen for mange. Vi i Kirkens Bymisjon vet at for noen er det helt andre ord som beskriver julen. Den er en smertelig påminnelse om det som kunne ha vært. Å se og høre om andres julehøytid kan gjøre vondt." Kirkens Bymisjon

 

I vinter vil vi bruke de hjemmestrikkede, oransje plaggene for å vise at vi er blant de mange som ønsker et varmere og mer inkluderende samfunn! Vi har spurt noen av våre strikkeentusiaster hva de legger i “et varmere samfunn”.

Hva legger du i et varmere samfunn?

AnitaAnita oppfordrer alle til å gjøre hverdagen lysere for hverandre 🥰

"Med et varmere samfunn mener jeg et samfunn der hver og en av oss bryr oss om hverandre, også de som ikke er like heldig stilte som oss. Alle kan bidra til å gjøre hverdagen litt lysere for hverandre."

Mona
Mona synes at vi må bli flinkere til å se våre medmennesker 🧣

I et varmere samfunn legger jeg mye. Det å SE sine medmennesker litt mer, ikke bare de aller nærmeste, men kanskje en gammel nabo som trenger hjelp? Kanskje en du ser på gaten som bærer tungt og kunne trenge litt hjelp…?

Jeg synes dessverre at samfunnet er blitt mer og mer kaldt de senere årene, hvor alle gjerne ser ned i stedet for å møte blikket til andre. Og da mener jeg også de som disse oransje skjerfene i utgangspunktet var ment for! Gatens løse fugler har det ikke lett nå, kanskje en kopp kaffe og varme seg på eller et smil i hverdagen kunne gjort livet bittelitt bedre?

Man kan jo håpe at samfunnet en gang i fremtiden blir bedre på dette. Vi har stort forbedringspotensial pr i dag synes jeg.

FredrikFredrik — “ikke døm personer og situasjoner du ikke kjenner” 🌈

Et varmere samfunn handler for meg om det å være åpne for hverandre: å akseptere hverandres forskjeller istedet for å la seg true av dem; vær generøs med- og ha omsorg for dine medmennesker. Ikke vær så rask til å dømme personer og situasjoner du ikke kjenner, forsøk heller å forstå dem og hvordan de ble den de er.

Julie og MartheJulie Fengås og Marthe Sannes — “ta vare på hverandre” 🧡

Er varmere samfunn er et samfunn hvor vi ser og tar vare på hverandre. Et inkluderende samfunn hvor vi alle er like uansett bakgrunn og livssituasjon.