Skip to content

Best of: Winter 2020/21

We have left 2020 behind us and are already well into 2021. April is here and we are heading towards spring, which means sunshine, longer days and brighter times. What's better than a quick recap and reflection back at what people of Knowit have been up to this winter! ☃❄

Happy watching, and don’t forget to check out our YouTube channel for more videos on all things digital! 👾

BESTOF_Banner_Pear

Aventi & Applied Autonomy - Autonomous vehicles
- Bjørn Elnes, Olav Madland, Frode Kjos

I 2016 var selvkjørende kjøretøy på alles lepper. Norge fikk teste selvkjørende elminibusser, Tesla var i ferd med å lansere autopilot i sine kjøretøy og Google sjokkerte de tradisjonelle bilprodusentene da de testet selvkjørende biler i California. De mest optimistiske trodde selvkjørende kjøretøy ville være utbredt i de mest teknologisk modne landene, i løpet av 2020.


Introduksjon til TypeScript
- Gøran Humlestøl

Hva er TypeScript, og hvilke problemer løser det? I dette foredraget viser utvikler Gøran Humlestøl hvordan TypeScript fungerer og hvorfor det kan være et nyttig verktøy.

 

Posten - Hva er hemmeligheten til Norges mest innovative virksomhet?
- Gry Huseby

Posten AS er en av Norges eldste virksomheter, og opererer i en industri som har eksistert i 374 år. Posten står likevel bak flere imponerende innovasjoner. Selvkjørende pakkeroboter, døgnåpne postautomater og sending av post fra egen postkasse er bare noen av nyskapingene Posten har utviklet.


Teknologiskiftet som vil prege bedrift og arbeidsliv
- Andreas Hunderi, Stein Opsahl

Pandemien har endret på hvordan vi samhandler, internt og med kunder og brukere. Hvordan vil det prege teknologien i årene som kommer? Helt unike utfordringer traff oss alle i 2020. For mange virksomheter ble en av konsekvensene behovet for å forbedre evnen til å håndtere store datamengder. Noen av eksemplene er hyperpersonalisering, lokasjonsuavhengighet og fleksible leveranser.


Innovasjon og sirkulære verdikjeder
- Hanne Wetland

Hvordan skape magi mellom organisasjonsnumrene? Hanne Wetland viser hvordan du kan ta denne viktige samtalen inn i arbeidshverdagen din. En av utfordringene vi møter når vi jobber med sirkulær økonomi er at innovasjonsinitativene bør ligge mellom organisasjonsnumrene. En av metodene rådgiver og business designer Hanne Wetland har utviklet og testet sammen med andre sirukulærentusiaster er visualisering av verdisirkler. I dette webinaret tegner og forteller Hanne Wetland hvordan man på en enklere og mer visuell måte kan se for seg og diskutere kompliserte nettverk av sammenhenger og strømmer.


Zizr
- Petter Hellevik

Hvorfor finnes det ikke én løsning som håndterer «sizing» slik som for eksempel Vipps håndterer betaling? Én løsning som fungerer i alle butikker. For halvannet år siden gikk Petter Hellevik og hans team i Knowit i gang med å jakte på en løsning. Ved å benytte Knowit sine egne innovasjonsprosesser, moderne teknologi som graf-databaser og AI, tverrfaglighet og tett samarbeid med ulike aktører innenfor tekstilbransjen har de nå funnet en løsning på dette problemet - den heter ZIZR og løser “sizing” en gang for alle.

Å temme et IT-monster
- Patrick Monslaup

Kompleksitet og størrelse på IT-løsninger øker jevnt. Noen utvikler seg til store, stygge beist som evner å holde impliserte våkne om natten. Hvordan kan du jobbe for å ta kontrollen tilbake? Fullstack utvikler og fagleder Patrick Monslaup går gjennom prosesser og teknikker for å jobbe med IT-løsninger slik at monstrene blir litt mindre skumle