Skip to content

En boost i arbeidshverdagen!

Booster-konferansen i Bergen (29.–31. mars 2023) var en uforglemmelig opplevelse. Vi var flere kolleger fra Knowit som deltok, og vår overordnede konklusjon er at vi koste oss. Vi planlegger allerede å dra tilbake neste år, dersom vi kan.


Hva gjør Booster-konferansen annerledes?

Sammenlignet med Javazone, som er en av de mest kjente IT-konferansene i Norge, har Booster et lavere deltakerantall og legger større vekt på å bli kjent med andre gjennom felles opplevelser. For eksempel: Booster har både felles åpnings- og avslutningsforedrag, med plass til alle deltakere. På et fast tidspunkt hver dag er det en felles lunsj med bordsetning på konferansehotellet, der alle bidragsytere og deltakere kan spise gratis. Med felles åpningsforedrag og færre alternativer, kan man nesten garantere at man har noe å prate om, selv om man sitter med fullstendig fremmede. Om man går tom for ting å prate om, kan man kikke på navneskiltet til samtalepartneren for å se hva vedkommende har fylt ut under feltet «inspirasjonskilder».


Kveldsarrangementene på Booster

Arrangementene på kveldstid er noe som virkelig fortjener oppmerksomhet. På første konferansedag var det en gratis middag på Kulturhuset i Bergen, åpen for både bidragsytere og vanlige deltakere – med hvit duk, bordsetning og alt. Etterpå var det fest samme sted, der vi sto tett i tett på et gulv, drakk pils og spilte spill i ulike boder som sponsorene hadde satt opp.

På torsdagen kunne vi bidragsytere delta på en gjev 7-retters middag på restauranten Ulriken, som ligger på toppen av Ulriken. Her tok vi gondolbane både opp og ned.


Foredragene og workshoppene

Kvaliteten på foredragene var sammenlignbar med kvaliteten på Javazone. Det som skilte seg ut var at kurs (workshops) ikke var forvist til en egen konferansedag, men kom hulter til bulter med de andre typene innslag. Dette ga betydelig høyere antall besøkende på Brede Kristensen og mitt Svelte-kurs enn da vi holdt det på Javazone. Og for oss som deltakere, sto vi friere til å velge ut fra formen vår i øyeblikket.


Foredrag og kurs fra Knowit

Booster filmer alle foredrag. Følgende foredrag kom fra Knowit-delegasjonen:

 

API-design - hva skjer med APIet ditt når verden endrer seg? - Hege Dreiem from Booster conference on Vimeo.Fix your god damned typography! - Alexander Vassbotn Røyne-Helgesen from Booster conference on Vimeo.


De resterende holdt workshops. Andreas Wisle og Vegard Hesselberg holdt kurset «Første flytur i Figma». Selv holdt jeg kurset «Learn Svelte and SvelteKit making Snake» sammen med Brede Y. S. Kristensen – som jobbet hos oss tidligere, men nå har flyttet til Bergen.


Mine favoritter

Min med-bidragsyter Brede og jeg var enige om at det morsomste innslaget vi så var lyntalen «Methodologies between Scylla and Charybdis».


Methodologies between Scylla and Charybdis - Maja Jaakson from Booster conference on Vimeo.

Jeg satte også pris på foredraget «Universell utfordring», som handlet om en programmerer som frivillig hadde brukt skjermleseren på mobilen sin – både i jobb og fritid – for å skjønne hvordan blinde brukere har det.


Universell Utfordring - Terje Tjervaag from Booster conference on Vimeo.Oppsummering

Booster-konferansen 2023 var en annerledes og svært givende IT-konferanseopplevelse for oss i Knowit. Vi takker Booster-konferansen for en fantastisk opplevelse og gleder oss til å møte nye og gamle venner der igjen neste år!