Skip to content

Borte bra, men hjemme best!

Faglig satsing, det sosiale, verdier og spennende prosjekter var avgjørende faktorer for at disse fem «eks-Knowiterne» kom tilbake til selskapet.

Nye ansatte meta 2

Knowit er et teknologisk konsulentselskap som leverer prosjekter som bidrar til samfunnsutviklingen. Ved å kombinere strategisk kompetanse med lidenskap for teknologi og kreative løsninger, skaper vi digitale muligheter og langsiktig verdi.

I Norge har Knowit rundt 1000 ansatte fordelt rundt omkring i Norge. Med høyt fokus på den ansatte i sentrum er det kanskje ikke noe rart at selskapene i Knowit hvert år scorer høyt på medarbeiderundersøkelser, og den såkalte eNPS scoren, som måler om de ansatte ville anbefalt noen de kjenner å jobbe hos oss.

Men hva konkret er det som gjør at de ansatte trives på jobb, og ikke minst kommer tilbake til oss?

Agnete, Therese, Michael, Kenneth og Marthe har i løpet av det siste året returnert til selskapet, og trekker frem faglig satsing, det sosiale, verdier og spennende prosjekter som faktorer for trivsel i Knowit.

Agnete-1

Agnete Røstad, .Net-utvikler

Hva jobber du med nå?

Jeg jobber som konsulent i Zizr, en startup i Knowit som nå har vokst til å bli eget selskap. Zizr anbefaler størrelser for kunder som handler klær og sko i nettbutikker, så min jobb er først og fremst å sette opp integrasjoner mot ulike E-commerce-plattformer (nettbutikkleverandører).

Hva gjorde at du valgte å komme tilbake til Knowit?

Jeg ønsket meg tilbake til det sosiale samholdet og arbeidsmiljøet. Selv om mange av oss sitter ute hos forskjellige kunder og ikke ser hverandre daglig, føler man likevel en sterk tilhørighet til selskapet og blir veldig godt kjent på tvers av fagområder.

Kenneth-1

Kenneth Stigen, Principal Engineer

Hva jobber du med nå?

Jeg jobber som tech lead hos NGI (Norges geotekniske institutt). Der gjør jeg litt av hvert, men blir glad hver gang jeg får kode litt Python. Ved siden av jobben min som konsulent er jeg fagområdeleder for backend utvikling.

Hva gjorde at du valgte å komme tilbake til Knowit?

Jeg sluttet i Knowit for å følge en mulighet som jeg ikke ville fått som konsulent, men tenkte hele tiden at jeg skulle komme tilbake etter å ha utforsket denne muligheten. Hovedgrunnen for å komme tilbake var å jobbe i et ungt miljø der man blir utfordret av kreative ideer hver dag, og å få delta i viktige prosjekter med spennende teknologi. Den faglige satsingen til Knowit er en kjemperessurs. Den sørger for at man holder seg oppdatert.

Therese-1

Therese Cecilie Hanshus, Senior UX designer

Hva jobber du med nå?

Jeg jobber som Senior UX designer i Sparebank 1. Der er jeg så heldig å få være med på å utvikle morgendagens spareløsninger. Som designer jobber jeg b.l.a. med kundereiser, brukertester, utforming og UX-skriving, noe jeg synes er veldig spennende.

Hva gjorde at du valgte å komme tilbake til Knowit?

Knowit er et ekstremt inspirerende sted å være. Det er stort fokus på faglig utvikling, spennende prosjekter og det sosiale. Dette var faktorer som gjorde at jeg ønsket å komme tilbake. Et ekstra pluss er at flere jeg tidligere jobbet med, fortsatt jobber i firmaet. Det betyr at dette er et sted folk trives og vil være.

Michael-2

Michael Olsen, Senior Konsulent, Fullstack Java/Frontend

Hva jobber du med nå?

Nå jobber jeg som konsulent i Eika Gruppen. Der lager jeg løsninger for kredittkort, smålån og billån i nettbanken og mobilappen.

Hvorfor valgte du å komme tilbake til Knowit?

Jeg tror alle har et ønske om å føle seg hjemme og kjenne på tilhørighet på arbeidsplassen sin. Pandemien gjorde at jeg valgte å prøve ut alternativer for hjemsted og arbeidsplass, men etter pandemien kjente jeg at jeg ville tilbake. Knowit har et fantastisk miljø for fag og sosiale aktiviteter, både i avdelingen jeg er i og på tvers av selskapet. Det merkes tydelig at fagmiljø og sosial tilhørighet står sentralt i verdiene til Knowit, og det er vanskelig å ikke ville være en del av.

 

Marthe-1

Marthe Sannes, UX Designer

Hva jobber du med nå?

Jeg er utleid til Skatteetaten, der jeg designer skjema og nettsiden deres med fokus på universell utforming og brukervennlighet, slik at det blir enda enklere for publikum å bruke løsningene deres!

Hva gjorde at du valgte å komme tilbake til Knowit?

Jeg kom tilbake til Knowit fordi livet som konsulent er veldig gøy og lærerikt, men det kan være vanskelig å komme ut i prosjekter hvor du er ny og ikke kjenner noen. I Knowit har jeg en god kjerne både sosialt og faglig som jeg kan lene meg på når jeg trenger det. UX miljøet hos oss er utrolig kunnskapsrikt og trygt. Som kollegaer gjør vi mye gøy sammen og alle kan være seg selv. Jeg visste alltid at jeg skulle komme tilbake til Knowit!