Skip to content

Søkerekord til årets sommerprogram

Knowits sommerprogram er mer populært enn noen gang, og det har aldri vært så mange søkere som i år. Spennende prosjekter, fagarrangementer og sosiale aktiviteter er noe av det årets studenter kan se frem til i løpet av sommeren.

Hvert år søker Knowit etter studenter til sitt sommerprogram ved kontorene i Oslo og Bergen. De siste ukene har Knowit hatt onboarding av studenter fra forskjellige utdanningsinstitusjoner rundt omkring i landet. Årets gruppe består av studenter fra blant annet informatikk, dataingeniør, datateknologi, DigØk og design. Det er god spredning på læresteder og studentene kommer fra mange forskjellige studieretninger.

IMG_20210617_171031(Fra venstre): William Andersson, Adrian Pleym, Marie Heggebakk, Tonje Løfqvist, Ahlam Aatif

Nåløyet for å få en plass blant årets sommerstudenter har vært ekstra trangt i år. Til tross for korona og massiv avlysning av arrangementer, karrieredager og studentbesøk, har de opplevd en rekordstor pågang med nesten 550 søkere totalt. Tallene viser også at 70% av fjorårets sommerstudenter har kommet tilbake i fast jobb, eller i ny sommerjobb hos Knowit i år.

- Det har aldri vært så mange søkere før, forteller rekrutteringsansvarlig Lars Ivar Næss.

Næss forteller videre at de i fjor, på grunn av pandemien og hjemmekontor, ikke fordelte sommerstudentene fysisk ut i konsulent-teamene ute hos kundene. I stedet har de fleste vært samlet i Knowits lokaler. Dette har hatt en positiv effekt og har ført til en mer sammensveiset gjeng som har trivdes sammen. Knowit håper å kunne videreføre fysisk samlokalisering i år, samtidig som gjeldende retningslinjer blir fulgt. Ved å sitte sammen på et kontor fremfor onsite hos kunde får sommerstudentene gode muligheter til å knytte relasjoner og bygge nettverk med andre studenter med liknende fagfelt. Studentene er delt opp i seks team som jobber med hver sin kunde: Vy, Entur, Oslo Kommune, NDLA og Kommuneforlaget.

Knowit gikk ut ekstra tidlig til kundene i år for å sikre sommerstudentene en plass i reelle prosjekt. Dette gir kundene tilgang på de beste talentene i bransjen, som sammen med erfarne konsulenter hos Knowit løser viktige problemstillinger.

- Det “konstrueres” ikke spesielle sommerjobb-prosjekter og studentene sitter ute i faktiske prosjekt hos kunder, noe som gir realistisk konsulent-erfaring, sier Næss.

Knowit har i mange år hatt et tett samarbeid med forskjellige utdanningsinstitusjoner, og sommerprogrammet er en viktig del av det Knowit gjør i forhold til rekruttering. For Knowit er fordelen med programmet at de opprettholder deres viktigste rekrutteringsarena for nyutdannede og gjennomfører "verdens beste jobbintervjuer" i form av minimum 6 ukers sommerjobb.

I tillegg til å jobbe på prosjekt har studentene mulighet til å delta på forskjellige fagarrangementer som arrangeres av faggruppene i Knowit. På fagsiden arrangeres det både meet-ups, kurs og kodekvelder gjennom hele sommeren, noe som gjør arbeidsdagen variert og gir mulighet til å lære noe nytt.

Ved siden av hverdagslig og faglig program består sommeren også av mye moro utenfor prosjektene. På det sosiale programmet står det alt fra klatring og frisbeegolf, til kokkekurs og grilling i parken. Innimellom intensive arbeidsøkter tar studentene jevnlige pauser sammen og samles gjerne for en prat rundt kaffemaskinen, eller for en is på den flotte takterrassen.

IMG_20210617_194546(Fra venstre): Nora Antonsen, Marie Heggebakk, Ahlam Aatif, Tonje Løfqvist, Marlen Jarholt

Frida Klockmann er en av flere konsulenter i sosialkomiteen som er med på å legge til rette for at studentene får en trygg og hyggelig arbeidsplass i sommer. De fleste av de sosiale arrangementene studentene kan være med på er lagt opp til å utføres både fysisk og digitalt.

Frida
(Frida Klockmann)

- Når det kommer til hvordan den sosiale delen blir i år, så har vi laget en tentativ plan. På grunn av den litt uforutsigbare situasjonen, har vi lagt opp til både fysiske og digitale arrangementer. På den måten kan vi sikre at vi holder oss innenfor de retningslinjene som gjelder. Allerede 10. juni hadde vi første arrangement hvor vi møttes i Tøyenparken etter jobb, hvor vi spilte Boccia og ble kjent med hverandre, forteller Frida.

Reell arbeidserfaring, et sterkt fagmiljø sammen med det sosiale synes å være en veldig god oppskrift. I tillegg til nevnte rekordstore pågangen av søkere, ser man at mer enn 70% av fjorårets sommerstudenter har kommet tilbake i fast jobb, eller i ny sommerjobb hos Knowit i år. Vi ønsker årets studenter velkommen, og håper de får en spennende og lærerik sommer hos oss i Knowit!

Er du nysgjerrig på hvordan det er å være sommerstudent i Knowit?

Les mer om studentenes hverdag i blogginnlegget skrevet av sommerstudenten Ingeborg Steel.

Sommeren hos Knowit🌞