Skip to content

Takk for innsatsen til årets sommerjobb-team!

Bilde1-Aug-31-2022-09-44-52-07-AMKnowit Solutions søker hvert år etter studenter til sitt sommerprogram ved kontoret i Oslo. I mange år har Knowit hatt et tett samarbeid med forskjellige utdanningsinstitusjoner, og sommerprogrammet er en viktig del av det Knowit gjør i forhold til rekruttering. I år var det 27 sommerstudenter fra ulike studieretninger som ble sendt ut i forskjellige kundeprosjekter, hvor de har jobbet i minimum 6 uker. I tillegg til lærerike arbeidsdager, og mange hyggelige sosiale arrangementer, toppet sommerjobb-perioden seg da prosjektene til to av teamene ble demonstrert på Arendalsuka. 

Beholdt fjorårets rekord

Knowit Solutions tangerte rekorden fra i fjor med 27 sommerstudenter, som ble onboardet de første par ukene i juni. Det var 4 designere og 23 utviklere, 14 gutter og 13 jenter (samme kjønnsfordeling som fjoråret). Sammensetningen av teamet var gjenspeilet av søkermassen, hvor de fleste av utviklerne kom fra NTNU og linjene Datateknologi, Informatikk, Ingeniørvitenskap&IKT, Kommunikasjonsteknologi, Cyber Security samt Industriell økonomi. Det kom også noen utviklere fra UiO-linjene Informatikk, Digital Økonomi og Robotikk. Designerne kom fra NTNU Industridesign og UiO Interaksjonsdesign. I tillegg var det et par utenlandsstudenter fra CBS i København og EPFL i Lausanne.

Prosjekter hos nye og gamle kunder

Etter to år med pandemi der alle sommerstudentene satt fysisk sammen i landskap hos Knowit, var vi nå tilbake til “normalen” og studentene ble gruppert to, tre eller fire og sendt ut som forsterkninger i de vanlige konsulent-teamene våre ute i prosjektene. I år hadde vi sommerstudenter ute i prosjekter hos Entur, Vy, NDLA, Kommuneforlaget, Riksantikvaren og WATA, i tillegg til engasjementer hos nye kunder som inkluderer Kartverket, Bærum kommune og Bookd. De tre sistnevnte er spesielle fordi det alltid er litt “spennende” å sende sommerstudentene ut til nye kunder, uten at de har erfarne team rundt seg. Men, det var ingen grunn til bekymring og det gikk over all forventning og både nye og gamle kunder var meget fornøyde med verdien som samtlige av våre sommerstudenter bidro med.

Sosiale arrangementer

Sosialkomitéen gjorde som vanlig en solid jobb, og det ble arrangert 1-2 arrangementer ukentlig etter jobb. Byorientering, minigolf, grilling i parken, Fangene på fortet, Paint’n’sip og Hagefest var noen av aktivitetene, i tillegg til flere fag-kvelder som ble arrangert spesielt for sommerstudentene. Det har også blitt mye is-spising ute i sola på vår fantastiske takterrasse.

Sommerjobbere 2022 Flutter-kurs 

Sommerjobbere 2022 PaintNSip

Sommerjobbere 2022 Fangene på fortet

Viktige sommerprosjekter

Sommerjobb-perioden ble “toppet” med at prosjektene til to av teamene, de som jobbet for WATA / Kartverket og Bærum kommune ble demonstrert på Arendalsuka, som er et viktig møtested for politikere og bransjefolk. Sommerstudentene Emma og Maja presenterte prosjektene for henholdsvis WATA og Bærum, som ble frontet av Bærum-ordfører Lisbet Hammer Krog. Les mer om samarbeidet med Bærum kommune og prosjektene her. 

Bilde2-Aug-31-2022-09-51-35-60-AM

Bilde3-1

Bilde4

Vi kan oppsummere med at sommerstudentene også i år har vært en stor suksess. Tusen takk for innsatsen til alle, og vi håper å se flest mulig av dere igjen i 2023, enten det blir i fastjobb eller i ny sommerjobb!

 

Vil du vite mer? Ta kontakt her!