Skip to content

LeadDev konferanse i New York

Konsulenter i Knowit Objectnet har muligheten til å dra på én konferanse i året. I år falt valget vårt på LeadDev konferanse i New York som setter fokus på ledelsen innenfor teknologi. Konferansen strakk seg over tre fulle dager med workshops og presentasjoner fra ledere fra blant annet Github, Spotify og Netflix. Les om våre opplevelser fra konferansen og New York under. 

Forfattere: Marcus Goplen, Tormod Flesjø, Henrik Vedal og Lars Syversen

Forfattere

Marcus Goplen, Tormod Flesjø, Henrik Vedal og Lars Syversen (f.v.)

Flaggskipseventet for tekniske ledere

LeadDev er et fellesskap av teknologiledere som samler seg for å lære og bli inspirert av alt som har med team, teknologi, prosess og personlig utvikling å gjøre. Dette fellesskapet arrangerer konferanser over hele verden, for øyeblikket i New York, San Francisco, London og Berlin.

Konferansen i New York varte i 3 dager og fant sted på Metropolitan Pavillion i Manhattan. Første dag bestod av tre workshops, med et bredt spekter av temaer som var relevant for utviklere, tech leads og ledere. Over de to neste dagene ble det avholdt totalt 25 foredrag av dyktige foredragsholder fra firmaer som Netflix, Spotify, Github og Daily. 

Foredragene var lagt opp på ett spor, og det ble tilbudt et stort utvalg av mat, frukt, snacks og kaffe, med muligheter for å mingle med sponsorene og andre deltakere mellom foredragene. 

Les mer om LeadDev i New York her

Tilskuere

Tilskuere under konferansen, Foto: Tormod Flesjø

Key takeaways 

Vi har valgt å trekke frem tre foredrag fra konferansen som fanget vår oppmerksomhet:

Sunsetting legacy systems; a story by Netflix, av Marek Kiszkis

Marek hadde et svært interessant og underholdene foredrag om hvordan endre synet på,og skrive om legacy kode (utdaterte datasystemer). Det er helt normalt at kodekvaliteten blir dårligere over tid på grunn av utskifting av teammedlemmer og teknologi. Det finnes gode verktøy for å skrive om slik kode til noe nytt og forbedret, men likevel beholde funksjonaliteten. Her trakk han spesielt frem metoden strangler fig pattern som handler om å iterativt trekke ut og skrive om deler av koden helt til hele programmet er skrevet om (se bilde 2). Dette for å sørge for at funksjonalitet ikke mistes underveis, og for å ikke ta på seg for mye arbeid av gangen.

Fig pattern

Bilde 2; strangler fig pattern, Foto: https://cmfirstgroup.com/modernize-with-the-strangler-application-pattern-and-microservices/

Level up your code review av Denise Yu, Github

Mange team er avhengige av kodegjennomgang som en måte å opprettholde kodekvalitet på, dele kontekst på tvers av teamet og sikre overholdelse av prioriteringer. Når en ny person blir med i et prosjektteam, nøler de ofte med å vurdere kode, fordi de føler at de er for nye til å gi noen verdi. Men det nye perspektivet er ofte den mest verdifulle ressursen for et etablert team! Dette foredraget presenterte fire forskjellige måter å bidra for gjennomgang av kode. Gjennom disse kan selv den nyeste utdannede utvikleren hoppe inn og bidra fra dag én, samt tilby seniorutviklere et kritisk rammeverk for å tenke på ulike typer bidrag. Forslagene til bidrag fra foredraget er listet under.

  • Evaluering av lesbarhet
  • Evaluering av ytelse i stor skala
  • Evaluering av brukeropplevelse
  • Evaluering av konvensjoner

Software estimation; embracing nuance and controlled chaos av Karl Sandford, Simon Data

Karl startet foredraget med å fortelle at alle er dårlig på estimering, nettopp fordi det ikke er noe annet enn ren gjetning. Han fortalte at når en skal komme med et estimat er det viktig å ikke blande dette med forpliktelse, som er lovnad om hva som vil skje. Det er likevel tre ting som du kan kontrollere, og dette er tidslinje, budsjett og funksjonalitet. Når det kommer til estimater kom han med tre gode råd: 

  • Et estimat burde være et spekter og ikke et spesifikt tall 
  • Tallene burde være runde
  • For at estimatet skal bli så godt som mulig burde det settes av nok tid

Opplevelser i NYC

Vi valgte å utvide uken vår i Manhattan slik at vi fikk sett attraksjonene som New York hadde å by på. Hotellet vårt var praktisk plassert midt på Manhattan, noe som gjorde det enkelt for oss å raskt reise til vårt neste sted. Noen av severdighetene vi fikk se var Empire State Building, Ground Zero Memorial Site, Time Square og Frihetsgudinnen. 

Innimellom alle attraksjonene fikk vi spise på mange forskjellige, spennende restauranter. Vi valgte spisestedene basert på Google-anmeldelser og tips fra lokalbefolkningen, men det var vanskelig å gå galt uansett. Siden vi er vant til skandinavisk mat, er det trygt å si at rettene på Manhattan var enorme, og nesten alltid velsmakende.

Vi brukte den beryktede t-banen for å bevege oss rundt, og vi fikk se hvordan byen er like livlig overjordisk som underjordisk. NYC må oppleves førstehånds, og den livlige atmosfæren i området er vanskelig å sette ord på.

Times Square

Times Square, Foto: Tormod Flesjø

Vi har hatt en kjempeflott opplevelse på konferanse i New York og håper dette blogginnlegget motiverer flere til å dra på konferanse i utlandet! 

Har dere noen spørsmål om reisen eller muligheter i Knowit, ta gjerne kontakt:


Kontakt oss på Linkedin

Marcus Goplen 

Tormod Flesjø

Henrik Vedal

Lars Syversen