Skip to content

Les (og spis) godt i julen

Julen er her, og endelig får vi tid til å slappe av og kose oss. Og hva er ikke bedre enn å kombinere kos med faglig påfyll? Vi i Knowit Experience har gjort et knippe utvalg av relevant fagstoff innenfor teknologi, strategi, design og kommunikasjon, som vi vil anbefale som et ypperlig avbrekk i jula.

 WEB

Boost hjernen med trening

I denne mørke tiden av året er det nok mange som ønsker seg et bedre humør og mer energi. Og det kan du få om du spiller på lag med mirakelmaskinen, hjernen. Se når Wendy Suzuki var på TED Talk for å snakke om «The brain-changing benefits of exercise.»

TED Talk: Boost hjernen med trening 

Formålsdrevne merkervarer – bra for mennesker, bra for business.

Merkevarer med mening skaper preferanse hos forbrukerne! Vår merkevare-ekspert, Line Mevassvik, gir deg nyttig innsikt om formålsdrevne merkevarer.

Artikkel: Formålsdrevne merkervarer – bra for mennesker, bra for business.

Få også med deg artikkelen, skrevet av Kjetil Veseth, "Hvordan design og merkevarebygging blir det eneste konkurransefortrinnet"

Strategisk kundeopplevelse

Espen Oddvik er strategisk rådgiver i Knowit Experience. Han var inntil nylig direktør for kundeopplevelse i Telia. I frokostseminaret som ble avholdt hos Knowit Experience den 9. november, tok han utgangspunkt i hvordan Telia jobber med kundeopplevelsen som et viktig element i den totale forretningsstrategien, på linje og i samspill med merkevarestrategien.

Knowit Talks: Strategisk kundeopplevelse

Smidighet og ledelse

Den beste verdien skaper vi sammen! Metodikken for å jobbe smidig sammen er enkel, men i praksis kan det vise seg at det er krevende og komplisert, for den involverer alle og alt. I disse podcastene kan du bli inspirert og utfordre dine egne tanker.

Podcaster om smidighet og ledelse

Introduksjon til tjenestedesign

Tjenestedesign fortsetter å være aktuelt, og endelig har det kommet en fagbok om emnet på norsk! Boken tar leseren gjennom stegene i en tjenestedesignprosess, og presenterer både metoder og relevante (norske!) caser for hvert steg. I tillegg inneholder boken flere bransjeperspektiver fra byråer og enkeltpersoner som jobber med tjenestedesign. Boken passer for designere, men også andre som er interessert i å utforske tjenestedesign. 

Bok: Introduksjon til tjenestedesign

Yes, Design System Do Improve Efficiency and Design Consistency

Nå har endelig noen målt effekten av å innføre designsystem. Denne artikkelen omhandler refleksjoner over verdier det skapes med tanke på utvikling og konsistens i det visuelle uttrykket.

Artikkel: Yes, Design System Do Improve Efficiency and Design Consistency

Apenes planet

"Skjermen er et sukkertøy for øye", fiskekrok for oppmerksomhet, og fluepapir for nysgjerrigheten.» Thomas Hylland Eriksen har skrevet bok om hva som skjer når vi styres av appene. Det er en antropologisk tilnærming til hvordan smarttelefonene styrer oss og vår hverdag. Teknologien har ført hele verden tettere på oss, og vi aldri før har hatt et så rikt spekter av kunnskap så tilgjengelig.

Bok: Apenes planet

Business design – digital transformasjon handler om hele forretningen

Verden er kompleks, og kundenes behov utvikler og endrer seg i rekordfart. Er ditt selskap som andres vi kjenner, kan du sikkert kjenne presset fra markedet. Det er krevende å balansere muligheten til å gjøre mer av de rette tingene med å ha en større plan som forteller oss hvor vi skal, hvorfor, og hvordan vi skal komme dit. Business design er samarbeidet om å få til disse komplekse skiftene. Vår egen fagleder for rådgivning, Victoria Utheim, har skrevet en bloggpost om nettopp dette.

Artikkel: Business design – digital transformasjon handler om hele forretningen

Er du mer nysgjerrig, kan vi også anbefale klassikeren «What Is Business Design and How Do I Become a Business Designer?»

Ekko, et essay om algoritmer og begjær

Det er alltid godt å følge med I tiden. Vi er i tiden, vi utvikler løsninger I den, vi forstår. Og heldigvis å skriver noen ned sine tanker og perspektiver og spisser og vender så vi får sylskarpe betraktninger å ta med oss. En betraktning vi gleder oss over er denne boken av Lena Lindgren.

Bok: Ekko, et essay om algoritmer og begjær

Skriv enkelt – tenk bedre

Forenkling er nøkkelen til god kommunikasjon. I boken til vår egen Henrik Bakke får du høre om forenklingens kraft, og konkrete verktøy for hvordan du kan styrke din formidlingsevne.

Bok: Skriv enkelt – tenk bedre

I tillegg burde du få med deg “Nicely Said: Writing for the Web with Style and Purpose”. Her får du forklart alt du trenger å vite til for å kunne skrive brukervennlige tekster til nettsider. Boka henvender seg til deg som ikke er skribent til vanlig, og bidrar til å senke terskelen for å starte skrivearbeidet. I tillegg er det mye å lære her for dem som allerede kan faget. Nicole Fenton er kollegaen du skulle ønske du hadde – her tar hun deg i hånda og følger deg gjennom hele skriveprosessen på en smart, trivelig og pedagogisk måte.

 

Vi ønsker deg med dette god jul og godt nyttår!