Skip to content

Mangfolds- og verdiskapende musikkopplevelser på Oslo Pride

Oslo Pride har blitt arrangert årlig siden 1974, og tradisjonen tro er programmet spekket med underholdning, musikk og aktiviteter. Festivalen anses å være Norges største og viktigste feiring av skeiv kjærlighet og mangfold, og selv om man i år også må ta hensyn til Covid-situasjonen, er det tydelig at den engasjerer både liten og stor.

Daniel Horn, rekrutteringsansvarlig for Objectnet i Knowit Solutions, skal sammen med surf rock bandet sitt Baja Bug spille konsert på Pride. Det handler om å få lov til å spille musikk for folket, men kanskje enda viktigere, et bevisst valg fra deres side om å støtte mangfold og likeverd.   

margaux-bellott-r5tmUSupJwA-unsplash 

Fortell litt om deg selv Daniel? 

Daniel Horn - Mitt navn er Daniel Horn, jeg er 42 år, opprinnelig fra Brønnøysund, bosatt på østkanten i Oslo, med kone og tre barn. I det daglige er jeg ansvarlig for  rekrutteringsfunksjonen hos Knowit Objectnet, og har jobbet med rekruttering til teknologidomenet siden 2008. 

 - Når det kommer til musikk høre jeg på ganske mye forskjellig, inkludert jazz, nyere og gammel rock, country og 80-talls pop. Jeg hører på det jeg mener er god musikk og savner virkelig å gå på konserter. Har forøvrig spilt trommer siden jeg var 10-11 år gammel og er fortsatt aktiv. Jeg er faktisk så heldig at jeg spiller i bandet Baja Bug blant annet med barndomsvennene mine. 

 

Baja Bug ja! Fortell oss mer om dere? 

- Baja Bug består av Espen Paulsen, Andreas Moe, Burt Rocket og meg selv. Tre av oss har spilt sammen som Baja Bug siden 2007 og så ble Burt fra Arendal med i 2012. Platedebuten vår kom ut i desember 2019  - "The Surf Will Rise Again" - både på vinyl og digitalt. Vi er nok ikke det mest hardtarbeidende bandet i verden. Det går litt i perioder hvor vi lager vi musikk, spiller inn musikk, øver og spiller for folk. I katalogen har vi stort sett bare egenkomponerte låter, men vi har også tatt med et par surf-klassikere i konsert-settet. Planen fremover er å gjennomføre vår vanlige julekonsert og å spille inn ny plate. 

BAJA Bug band on stage

Dere skal jo spille konsert på Oslo Pride. Er det noen spesiell grunn til at dere velger å stille opp her? 

 - Først og fremst så ønsker vi jo å spille konserter og dele musikken vår. Deretter skal det sies at dette er en viktig markering for en sak som handler om likeverd og mangfold. Det handler om grunnleggende menneskerettigheter og den kontinuerlige prosessen med å ivareta akkurat det. Dette er dessuten en festival som vitner om glede og mot, og da vi ble spurt om å spille surf-musikk for folket, så ville vi gjerne bidra her. 

Hvor og når er det dere skal spille?  

 - Vi spiller på festivalområdet i Spikersuppa lørdag 26.juni kl 19.00-19.45. Det blir et konsertsett med noen låter fra plata, et par surf-klassikere, og et par nye låter. Surf Rock passer hele året om du spør meg, men mange vil si at sjangeren gjør seg spesielt bra på sommeren.  

Er det andre ting du ønsker å dele eller synes er verdt å nevne i denne forbindelsen?

- Jeg synes det er topp å jobbe i et selskap som Knowit som setter verdier som likeverd og mangfold så tydelig høyt. Det jeg har sett så langt er at dette jobbes det aktivt med i selskapet på mange nivåer. Og akkurat det er godt å se. Det gir håp 🌈

Besøk Oslo Pride sine hjemmesider her for alt av info og festivalprogram!