Skip to content

Reisebrev fra React Amsterdam

React-Amsterdam-GruppebildeDet er viktig å ikke stagnere i en hektisk hverdag. På søken etter et friskt pust, utfordringer og inspirasjon dro vi på verdens største React-konferanse i Amsterdam sammen med 1200 andre.

The Good

Sweetella Dessert

Amsterdam er en fantastisk destinasjon med mye å by på. Skulle jeg skrevet om hvorfor jeg liker byen hadde dette blitt en liten bok, så jeg nøyer meg to små utdrag. Vi fant en bar hvor vi kunne drikke øl og spille gamle arkadespill som Time Crisis, og jeg har aldri spist en dessert som samtidig fikk meg til å føle meg så bra og dårlig som desserten vi spiste på Sweetella. 10/10 stjerner til begge stedene, jeg anbefaler dem på det sterkeste. 

The Bad (ass)

VR-riding-medium-size Her kjører jeg ubåt i Icaros VR. Må prøves hvis du får muligheten!

Foredragene på konferansen hadde generelt høy kvalitet, og samtlige deltakere jeg snakket med var utrolig hyggelige og lidenskapelige. Alle foredragene er lagt ut i Youtube-spillelister slik at man enkelt kan se dem. Opplegget rundt var også veldig festlig, og det var for eksempel en stand hvor man kunne prøve å fly wingsuits eller en ubåt i VR.

Om du kun skal se ett eller to foredrag, anbefaler jeg React Native AR + VR Made Simple av Nadir Dabit eller Mixed Mode av Ken Wheeler; hvor han på ekstremt kreativt vis blander 3D-modellering, raytracers og musikk i en og samme komponent! Key takeaways er:

  1. GraphQL må prøves.
  2. React Native begynner å bli ekstremt bra til å utvikle mobilapplikasjoner.
  3. Oppgrader til siste React-versjon for raskere kjøretid og nyttig funksjonalitet.
  4. VR og AR er blitt ekstremt mye lettere å implementere i løpet av kort tid.

The Ugly

Det er viktig å være inkluderende, men når man reiser til en konferanse som varer i én dag bør det ikke brukes 30 minutter av dyrebar tid på å forklare vanlig folkeskikk til forsamlingen. Her var det ikke snakk om at det hadde skjedd noe spesielt – arrangørene ville bare bruke denne tiden på å si at det ikke er lov til å diskriminere. Det er en selvfølge for alle. Det mest absurde var at vi fikk streng beskjed om å ikke kritisere hverandres valg av teknologi. Jeg tenker at man tar et steg i feil retning når frykten for å støte noen blir så stor at man ikke kan ha fornuftige samtaler om valg av teknologi på en teknologimesse.

Jeg klarer ikke å forstå meg på hvorfor det skulle være nødvendig å bruke så mye tid på å forklare kardemommeloven. Jeg er glad vi slipper slikt i Knowit, og at folk er hyggelig og inkluderende med hverandre. Tydeligvis er ikke folkeskikk en selvfølge, så jeg vil bare si takk til alle jeg jobber med for at dere alltid er greie. 

Foto toppbilde: Knipset og redigert av ukjent innleid fotograf på React.