Skip to content

Sommeren hos Knowit

Sommerjobbgjengen etter velkomstlunsj


Hvordan er arbeidslivet egentlig? Det er et spørsmål jeg tror mange studenter stiller seg. I løpet av et studie lærer man mye teori og får mye ny kunnskap, men hva er det man egentlig bruker i jobb?

Navnet mitt er Ingeborg Steel, og jeg skal begynne på mitt tredje år på Informatikk: Digital økonomi og ledelse ved Institutt for Informatikk ved UiO. I sommer har jeg hatt mitt første møte med relevant arbeidsliv, som utvikler i Knowit i Oslo. Sommerjobb hos Knowit er organisert slik at man skal få et så virkelighetsnært inntrykk av det å jobbe som utvikler som mulig. Vi var totalt 27 sommerjobbere som ble fordelt på åtte ulike prosjekter, med alt fra startups til store, statlige kunder.

 

 

På forhånd var jeg selvfølgelig spent! Jeg ble ikke mindre spent av situasjonen hele verden har vært inne i siden mars. Knowit var heldigvis gode på å informere, svarte så godt de kunne på spørsmål og inspirerte til å møte verdens utfordringer. I begynnelsen av mai kunne de betrygge oss med at sommerjobbene stod ved lag, og at de klarte å gjøre de nødvendige tilpasningene for at sommerens arbeid kunne gjennomføres på en forsvarlig måte.

 

Prosjektet

Mitt prosjekt i sommer har vært med nettsidene til Nasjonal digital læringsarena (NDLA), sammen med Lars Sørlie, som nettopp er ferdig med Dataingeniør bachelor ved NTNU. Dette er første gang jeg har vært borti et stort prosjekt, og det ble et overveldende møte med NDLAs 4 frontend-applikasjoner og 14 backend-tjenester. I begynnelsen føltes kodebasen som en stor labyrint, men etter hvert som vi fikk jobbe med ny og gammel funksjonalitet begynte mer og mer å falle på plass. Nå mot slutten av sommeren er det gøy å se tilbake på den læringskurven jeg har vært gjennom, for den har ikke akkurat vært slak. Jeg kan ikke annet enn å takke resten av NDLA-teamet, som tok oss med som en del av teamet og hjalp oss med alt vi måtte lure på gjennom hele sommeren.

 

Hverdag

Hele sommerjobbgjengen har sittet på kontorene til Knowit i sommer. Så vi har hatt gode muligheter til å bygge nettverk med andre som studerer liknende ting som en selv på andre utdanningsinstitusjoner i landet. Innimellom gode arbeidsøkter har det vært fint å kunne snu seg og finne noen andre sommerjobbere som også har hatt behov for pauser. Da har vi kunnet møtes på det dedikerte kaffebrygge-kjøkkenet for å brygge oss en god kopp kaffe, oppe på takterrassen for en is i sola eller for en prat i en av Knowits gode sofaer.

 
Online fagseminar 💡

Sosialt

I tillegg til å gi oss spennende arbeidsdager, har Knowit også stilt opp med en dedikert sosialkomité som skulle sørge for at vi kunne hygge oss også etter jobbtid. De har arrangert alt fra minigolf til spillkvelder, i tillegg til noen tidsaktuelle digitale arrangementer som Tetris-turnering. I løpet av disse arrangementene har vi sommerjobbere blitt godt kjent med hverandre, som igjen har gjort at det har vært enda hyggeligere å kunne møte opp på jobb hver dag.

 
Byorientering!

Alt i alt har sommeren i høyeste grad svart til forventningene, og jeg er stolt og glad for at jeg har fått denne muligheten! Oppsett av store prosjekter, github-lingo og effektiv feilsøking er blant tingene som nå føles veldig mye mer overkommelig enn det var for to måneder siden, og det er jeg sikker på at jeg kommer til å dra god nytte av i både studier og arbeidsliv fremover. Det har vært et veldig bra første møte med arbeidslivet, og det er godt og inspirerende å ha kjent på hvordan det er å jobbe i bransjen jeg er på vei ut i.